Historien bag 'Samsø Æbler'


Oprindelig var der persille produktion på Æblegaarden på Smedestræde 15. Der var defor gode lokaler til mosteri med kølerum og fødevarer godkendte rum og flaske og pasteuriserings procesen, da fotograf Michael Lindeberg i 2014 gården. Michael plantede økologiske æble træer i steder for persille. Det blev der en lille TV2 Øst Serie ud af med navnet Michaels Æbler, hvor Æblegården følges flere år. Serien er meget seværdig. Se link på hjemmesiden..


I juli 2022 gav Michael Lindebjerg fanen videre og vi forsøger idag at driver vores lille plantage på 2.3 faktor og 3300 træer videre med samme kærlighed og respekt for æbletræerne og naturen omkring den. 


Plantagen består af 3.100 økologiske æbletræer fordelt på fire sorter: Discovery, Holsteiner Cox, Aroma og alkemene. Og i foråret 2023 har vi plantet 600 Fillips og Rød Bella de boskoop madæbler. Her i efteråret vil der blive plantet 50 Ritt Bjerregaard æbler.


Vi har I 2023 også investeriet i nyt mosteri. Herunder muligheden for at producer til bag-i-basg og 0,5 liter drikke flasker.


Også en traktor med højeste EU krav til patrikel filter blev det til. Udstødning har jeg landet mig fortælle, skulle være renere end almindelige luft. Men måske er det sælger snak. 


Desuden har vi indgået strategiske samarbejder så “champagne” cider, æblevin og æble gin/brædevin vil blive fremtiden produkter, når vi er så tilfredse med kvaliteten vi vil frigive produkterne.


Så vi ser frem til at forsætte vores rejse ind i æblets verden og vil forsat bestræbe os efter at lave Danmarks bedste økologiske æble produkter.Serien om Michaels Æbler findes via nedenstående link: